Utskrapning og gravid utenfor livmoren

Jeg hadde utskrapning i mars 2003. I november ble det akutt operasjon gs graviditet utenfor livmoren. Tragisk er det hele. Begge gangen var jeg 8 uker på vei og det oppstod uenigheter i helsevesenet for hva det kunne være og jeg har tilsammen vært på 8 ultralyder der ekspertene har sagt forskjellige ting ang. at alt er bra til at dette må fjernes med en gang. Uansett dette er over og vi skal bli gravid igjen. Men hva er faren ved at jeg har fjernet en eggleder. Kan jeg bli like fort gravid igjen? Er det noen risiko med graviditeten? Hva hvis en ny graviditet setter seg fast utenfor livmoren og jeg må fjerne den siste egglederen – kan jeg aldri bli gravid? (Kvinne, 32)
Svar fra Kvinnelegen: Det er en litt større risiko for svangerskap utenfor livmoren, og du kan bli gravid med en eggleder, men dersom den fjernes, kan du kun bli gravid ved prøverørsmetoden. En normal graviditet i livmoren er synlig etter vel 6 uker fra siste mens 1. blødningsdag.
Kari Anne Trosterud, gynekolog

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *