Lån er noe som kan bli veldig dyrt. Er du en som liker å bruke litt penger for å kjøpe deg noen fint, men ikke alltid har pengene når du ser noe fint, kan det være lett for deg å betale for ting på krita. Når du betaler for noe på krita betyr det at du bruker gjeld til å kjøpe deg noe. Alle bruker gjeld på en eller annen måte, men det er akkurat hvordan vi bruker gjelden for å kjøpe oss det som vi trenger som fort blir en utfordring.

Det letteste tilgangen til gjeld er vanligvis kredittkortet. Hva slags kort du har spiller som ofte ingen rolle. Det er nettopp det at det er så lett å finne et kredittkort eller få et kort som gjør at det å bruke det fort kan bli litt dyrt. Når du ønsker å kjøpe deg noe og ikke har pengene er det fort gjort at du tar frem kredittkortet og tenker at den betales tilbake når du har penger på konto igjen. Penger kommer med lønn. Har du ikke den lønnen som trengs vil det fort bli vanskelig å få det som trengs.

Ingenting står stille

Vi har alle utfordringer med penger på den ene eller den andre måten. Hva vi gjør når vi har denne utfordringen avhenger av oss. Enten så kan vi si takk for oss eller så kan vi ta oppfordringen med situasjonen og gjøre den bedre. Enten så blir den bedre eller så blir den dårligere. Det er sjeldent at en situasjon blir stående på stedet hvil. Hva som kreves i en slik situasjon er at man gjør noe.

Refinansier dine lån

Det beste å gjøre når man har gjeld er å refinansiere. Dette begrepet er noe som vi hører ofte og noe som vi fort også kan legge fra oss. Selve ordet er fint å huske på, men det er hva ordet symboliserer som er viktig for oss. Ordet beskriver en handling som vil eller som oppfordrer deg til å gjøre noe med din økonomiske situasjon og da spesielt med fokus på gjeld. Du trenger å ta opp gjeld for å betale ned gjelden du har. Dette kan gjøres ganske lett. Du får av og til tilbud fra banker om å flytte kredittkortgjeld over på nedbetalingsplaner på en annen prosent. Akkurat dette er refinansiering.

DNB gjorde dette når de avsluttet sitt samarbeid med AMEX i 2018. Banken DNB tilbød alle sine AMEX kunder som var på vei over til AMEX og heller begynne å nedbetale sine lån i henhold til en nedbetalingsplan på en rente som var mye lavere enn det AMEX tilbød. På denne måten fikk DNB tatt vare på noen kunder samtidig som det gavnet kundene fordi de fikk en lavere rente på kredittkort som allerede var ganske dyre. Når du nå ser etter en bedre deal kan det være smart å tenke litt nytt.